Onze Club

ONZE ClUb, jouw club

Basketbalvereniging Groningen (BV Groningen, BVG) bestaat al sinds 1969 en is in 2004 heropgericht. Met circa 400 leden zijn wij een van de grootste basketbal verenigingen van Noord-Nederland. BV Groningen kenmerkt zich door haar open karakter. Iedereen is welkom bij onze club!

Met 23 competitieteams speelt BV Groningen op verschillende niveaus, landelijk en regionaal. Daarnaast hebben wij ook G-Team. Dit is een team voor iedereen met een (verstandelijke) beperking.

Lid worden, dat kan!

Lijkt het je leuk om van onze club, ook jouw club te maken? Meld je dan aan voor 3 gratis proef trainingen. Zo maak je kennis met onze leden, trainers en vrijwilligers

Meerdere Locaties

Onze thuisbasis ligt in Groningen Zuid, de Wijert. We maken gebruik van de sporthal van het Gomarus College. Hier vinden de meeste trainingen en wedstrijden plaats. Daarnaast gebruiken we ook Speelzaal de Wiardt dat op een steenworp afstand van het Gomarus College ligt.

Maar ook in het noorden en oosten van Groningen bieden wij trainingen aan voor beginners tot U12. Wil je verder en ook wedstrijden spelen, dan zien we je graag overstappen naar onze thuisbasis in Groningen zuid.


Open selectie beleid

Onze club kent een open selectie beleid. Dat betekent dat we het hele jaar kijken of iedereen op zijn/haar eigen niveau speelt.

Voor de selectieteams zijn er wel jaarlijks selectie trainingen. Deze trainingen zijn bedoeld om jouw ambities kenbaar te maken naar de trainers/trainsters en coaches.