FAQ

Vanaf welke leeftijd kan je basketballen?

Bij BVG bieden wij op dit moment plek voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor de allerjongste hebben wij een speciaal team de Peanuts maar ze kunnen ook terecht in ons SSC project.

Ben je nog geen 6 jaar? Dan kan je natuurlijk alvast zelf oefenen. Het is dan wel handig dat je deze kleinere bal gebruikt. Die is speciaal ontwikkeld voor kinderen onder de 6 jaar! (Basketballen Maat 4)

Wat heb ik nodig tijdens een proeftraining?

  • Geschikte sportkleding (denk aan korte broek, t-shirt of hemd)

  • Sportschoenen voor binnen (schoenen moeten schoon zijn en buitenschoenen worden niet geaccepteerd!)

  • Waterbidon

Wij hebben genoeg basketballen tijdens de proeftraining waar je tijdens de training mee kan oefenen. Als je zelf al een basketbal hebt vinden wij het natuurlijk ook super stoer als je die mee wil brengen.

Wat is de contributie?

De contributie is afhankelijk van het team waarin je speelt. De volledige contributies voor alle teams is hier te vinden.

Als je tijdens een lopend seizoen lid wilt worden, bepaalt het moment van inschrijven de contributie. Deze dient in een keer betaald te worden.

Contributies

Moet ik al ouder/verzorger ook vrijwilligerswerk doen?

Graag! In onze vereniging vinden wij het fijn als er veel verschillende mensen komen meehelpen. Natuurlijk kan jij zelf bepalen in welke mate je de club wil helpen. Van een bestuursfunctie tot eenmalig helpen bij een activiteit. Bekijk hier alle openstaande functies!

Van de ouders/verzorgers van kinderen in de U12 & U14 kan worden gevraagd dat actief een bijdrage leveren tijdens wedstrijden van hun kind. Dit kan zijn: jureren (tafelen), opbouwen/opruimen, meehelpen in de kantine, etc.

Zijn er voorwaarden aan een lidmaatschap?

Er zijn naast financiële verplichtingen ook voorwaarden verbonden aan een lidmaatschap bij BV Groningen. Ieder lid gaat een lidmaatschap aan met de intentie om zo goed mogelijk te functioneren binnen de vereniging.

Dit betekend dat van ieder lid verwacht wordt bepaalde taken binnen de vereniging te verrichten.

  • Van elke ouder/verzorger van een lid t/m U14 wordt verwacht om een actieve bijdrage te leveren bij de wedstrijden van hun kind. Dit kan zijn: jureren (tafelen), opbouwen/opruimen, meehelpen in de kantine.

  • Ieder wedstrijd spelend lid vanaf U12 kan worden ingedeeld om te jureren (scoreformulier, -bord en schotklok) tijdens wedstrijden. Dit wordt ingedeeld vanuit de club.

  • Ieder wedstrijd spelend lid vanaf 15 jaar en ouder volgt een scheidsrechterscursus t.b.v. het verkrijgen van een BS2-diploma.

  • Ieder wedstrijd spelend senior lid, dat in de landelijke competitie of in de 1e afdelingsklasse speelt, volgt een scheidsrechterscursus t.b.v. het verkrijgen van een BS3-diploma.

  • Ieder wedstrijd spelend lid dat een scheidsrechtersdiploma heeft, kan worden aangeschreven bij (jeugd)wedstrijden om te fluiten. Alleen in uitzonderlijke gevallen en in overleg kan hiervan worden afgeweken.

  • Een lid dat wordt opgeroepen om deel te nemen aan een scheidsrechterscursus is verplicht om hier gehoor aan te geven. Bij het goed doorlopen van de cursus worden de opleidingskosten door de vereniging betaald. Bij nalatigheid van het lid tijdens/gedurende de cursus, zullen de kosten doorberekend worden naar het lid.


Daarnaast wordt natuurlijk van ieder lid verwacht om zich te houden aan het huishoudelijk reglement.

Wanneer kan/moet ik mij afmelden?

Wanneer je het lidmaatschap van de club wilt beëindigen dient dit voor 1 mei van het huidige seizoen te gebeuren!

Wanneer je niet voor 1 mei van het huidige seizoen bent afgemeld, gaan wij er vanuit dat we nog een seizoen op je kunnen rekenen! Je wordt dan meegenomen in onze teamindeling en ingeschreven bij de bond. Houd er rekening mee dat als je toch wilt stoppen en dit niet voor 1 mei hebt aangegeven wij de volledige contributie van dat seizoen in rekening brengen.

Een te late afmelding betekent dat u zich niet kan inschrijven bij een andere basketbal)vereniging.